İzleyiciler

18 Mart 2011 Cuma

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ...

Yine hüzün,yine gurur yine bir sıkıntı var içimde..Gözlerim doluyor birkaç gündür.Büyükbabam Çanakkale de 57.alayda şehit düştü henüz gencecik yaşında, eşine çocuklarına doyamadan,anneannem hiç tanımadığı tanıyamadığı babası için Vatan Sağolsun derdi, onlar olmasa bize neler olurdu   kimbilir, şehitlikte sembolikte olsa bir mezarı var gittim gördüm suladım toprağını ,orada okadar hüzünleniyorki insan neden diyorsun sen kalk dünyanın bir ucundan gel hem öldür hem öl ne için bir avuç toprak için bilmiyorlarki bu vatan geçilmez ÇANAKKALE GEÇİLMEZ dedeler şehit olur yine geçilmez...Dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar bügün.Ruşencim biliyorum duaların şehitlerimiz gazilerimiz büyük önder Atatürk için ve dedem için...

5 yorum:

  1. SİZİN DEDELERİNİZ SAYESİNDE ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ VE GEÇİLEMEZ.AZİZ RUHU ŞAD OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. Benim büyükbabam Atatürk'ün cadir eri imis. Gazin olarak dönmüs. Tüm borclu olduklarimiza saygi, tesekkür, rahmet ve sevgiler sunuyorum.

    Canakkale görülmesi gereken bir mekan, orada sonsuz dinginlik ve huzur ve hüzün koyun koyuna. Türkü kürdü lazi cerkezi göcmeni hep bir yürek olduk, omuz omuza düsmana karsi duruldu. Yüzyillardir öyle zengin bir mozaige sahip ki yurdumuz, o mozaikten, bir cakil cekip bozmaya azmedenlerin yanilgilarina yine tek yürek yanit verecek bir millet hala var. Duygularim yogun, kacmaliyim. Sevgimle Meral canim.

    YanıtlaSil
  3. Dedenizin ve tüm dedelerin mekanı cennet olsun....Uğruna öldükleri varan toğrağını layıkıyla korumamız gerektiğini öğretmeliyiz çocuklarımıza bu günlerde vatan bilinci oluşmuyor çocuklarda hiç..

    YanıtlaSil
  4. Bilmediğimiz, tanımadığımız nice şehitlerimizin ruhu şad olsun. Cennet mekanlarında yaşasın, gözleri arkada kalmasın inşallah. Bizler üzerimize düşeni yapacağız, layık olmaya çalışacağız.

    YanıtlaSil